domingo, 20 de octubre de 2013

RIBEIRA SACRA EN SAN CLODIO FINALIZOU A VENDIMIA DO 2013


 Por vendimia enténdese a recolección ou colleita das uvas de viño. No caso das uvas de mesa úsase simplemente o término colleita.
Nas inscripciones egipcias represéntase a vendimia e písaa en lagares xa no II milenio a.C.; os Faraones daquel tempo tiñan coperos oficiais.
O período de vendimia varía entre febreiro e abril (no hemisferio sur), e xullo e outubro (no hemisferio norte). Isto depende do grado de maduración da uva que se desexe, é dicir, do momento en que a relación porcentual entre os azucres e os ácidos no gran de uva alcanzaron o valor óptimo para o tipo de viño que se desexa producir . Aínda que este parámetro é genéricamente válido para a uva de mesa, no caso da uva destinada á produción vinera é necesario considerar outros parámetros para decidir cando é tempo de vendimia. Isto pode depender de clara:
Condicións climáticas: ao aumentar a latitud, a uva madura máis tarde.
Zona de produción: as uvas das viñas expostas ao Sur (no hemisferio norte; ao Norte no hemisferio sur) maduran primeiro. Ao aumentar a altitude, a uva madura primeiro.Tipo de uva: os viñedos de uva branca maduran generalmente primeiro que as de uva negra.Tipo de viño que se queira obter, determinado pola maior ou menor presenza dalgúns compoñentes, tales como:Azucres: unha maior cantidade de azucre aumentará o grado alcohólico do viño producido; presentar unha xusta cantidade de azucre é indispensable para iniciar a fermentación alcohólica.Ácidos: as sustancias acedas son necesarias tanto para evitar a proliferación de bacterias causantes de enfermidades como para a conservación sucesiva do viño.Compoñentes aromáticos: varían durante a maduración da uva, contribúen a determinar as características orgánicas do viño.

12-10-2013 AGUANTOU A CHOIVA PARA DEIXAR VENDIMIAR

OS RACIMOS DE UVAS ESPERABAN QUE OS CORTASEN


AS CEPAS XA SÓ TEÑEN FOLLAS

 OS CESTOS CHEOS ESPERAN QUE OS RECOLLAN


OS TRACTORES CARA ÁS BODEGAS,TEREMOS VIÑO NOVO

Por vendimia se entiende la recolección o cosecha de las uvas de vino. En el caso de las uvas de mesa se usa simplemente el término cosecha.En las inscripciones egipcias se representa la vendimia y la pisa en lagares ya en el II milenio a.C.; los Faraones de aquel tiempo tenían coperos oficiales.El período de vendimia varía entre febrero y abril (en el hemisferio sur), y julio y octubre (en el hemisferio norte). Esto depende del grado de maduración de la uva que se desee, es decir, del momento en que la relación porcentual entre los azúcares y los ácidos en el grano de uva han alcanzado el valor óptimo para el tipo de vino que se desea producir. Si bien este parámetro es genéricamente válido para la uva de mesa, en el caso de la uva destinada a la producción vinera es necesario considerar otros parámetros para decidir cuando es tiempo de vendimia. Esto puede depender de clara:Condiciones climáticas: al aumentar la latitud, la uva madura más tarde.Zona de producción: las uvas de las viñas expuestas al Sur (en el hemisferio norte; al Norte en el hemisferio sur) maduran primero. Al aumentar la altitud, la uva madura primero.Tipo de uva: los viñedos de uva blanca maduran generalmente primero que las de uva negra.Tipo de vino que se quiera obtener, determinado por la mayor o menor presencia de algunos componentes, tales como:Azúcares: una mayor cantidad de azúcar aumentará el grado alcohólico del vino producido; presentar una justa cantidad de azúcar es indispensable para iniciar la fermentación alcohólica.Ácidos: las sustancias ácidas son necesarias tanto para evitar la proliferación de bacterias causantes de enfermedades como para la conservación sucesiva del vino.Componentes aromáticos: varían durante la maduración de la uva, contribuyen a determinar las características orgánicas del vino.




No hay comentarios: