sábado, 12 de octubre de 2013

UNHA CABAZA QUERE ESCAPAR EN SAN CLODIO (LUGO)

Existe suficiente evidencia arqueolóxica para considerar que as cucurbitáceas comezaron a cultivarse por primeira vez, de xeito sistemático, en Mesoamérica, na zona que corresponde aos estados de Poboa, Oaxaca e o Estado de México. O seu cultivo tamén se practicou en épocas prehispánicas en prácticamente todo o resto de Mesoamérica, na trilogía milpera, xunto co maíz e o frijol, coñecida ás veces como "as Tres Irmás". Tamén se coñeceu e cultivouse noutras culturas americanas, como no caso do Perú, onde se atopou cerámica Mochica con representación do zapallo. Máis tarde, a partir do século XVI, levouse a Europa, Asia e África.
Polo seu gran contido en vitamina A atribúenselle efectos beneficiosos sobre a visión. Tamén contén vitamina C e do grupo B, aínda que en menor cantidade. Provenos minerales tales como potasio, ferro, cobalto, boro, zinc e calcio. O 90% do seu contido é auga, polo que é moi diurética, pero tamén é depurativa e digestiva. Contén mucílagos, poucas calorías e case nada de graxa, o que a fan adecuada en dietas de adelgazamiento. As súas sementes son utilizadas para inflamación da próstata.

 PRIMEIRO FOI FLOR

 AGORA XA É FROITO

 E QUERE ESCAPAR CARA Á PONTE DE FERRO

DESDE A PONTE NON SE VE A CABAZA

Existe suficiente evidencia arqueológica para considerar que las cucurbitáceas comenzaron a cultivarse por primera vez, de manera sistemática, en Mesoamérica, en la zona que corresponde a los estados de Puebla, Oaxaca y el Estado de México. Su cultivo también se practicó en épocas prehispánicas en prácticamente todo el resto de Mesoamérica, en la trilogía milpera, junto con el maíz y el frijol, conocida a veces como "las Tres Hermanas". También se conoció y se cultivó en otras culturas americanas, como en el caso del Perú, donde se ha encontrado cerámica Mochica con representación del zapallo. Más tarde, a partir del siglo XVI, se llevó a Europa, Asia y África.
Por su gran contenido en vitamina A se le atribuyen efectos beneficiosos sobre la visión. También contiene vitamina C y del grupo B, aunque en menor cantidad. Nos provee minerales tales como potasio, hierro, cobalto, boro, zinc y calcio. El 90% de su contenido es agua, por lo que es muy diurética, pero también es depurativa y digestiva. Contiene mucílagos, pocas calorías y casi nada de grasa, lo que la hacen adecuada en dietas de adelgazamiento. Sus semillas son utilizadas para inflamación de la próstata.

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