viernes, 4 de octubre de 2013

SAN CLODIO (LUGO) MILLORES EN MOITAS COUSAS (NO POMBAR)

Os froitos da figueira son diversos, distinguíndose moitas variedades e distintas fructificaciones estacionales, designándose con términos como figos brancos, figos raíña, figos negros e brevas. Foi unha das primeiras plantas cultivadas polo home. Un artigo na revista Science constataba o achado de nove figos fosilizados fechados ao redor de 9400-9200 a. C. no poboado neolítico Gilgal I, no Val do Jordán. Debido a que as figueiras son do tipo partenocarpico, constitúen unha das especies domesticadas. Este achado antecede a domesticación do trigo, a cebada e as legumbres, polo que pode ser o primeiro caso coñecido de agricultura. A medida que a migración humana transportou a árbore fóra do seu ámbito natural desenvolvéronse ou aparecido miles de cultivares, a maioría sen nome e durante miles de anos constituíu un importante cultivo alimenticio.


NO POMBAR UN BARRIO DE SAN CLODIO ,VESE ALGO QUE QUIZAIS NON EXISTA EN TODO O VAL ,UN CÓBADO QUE NON SE PARTE PORQUE ESTÁ APOIADO .

TAMÉN UN FINAL DE MEMBRO QUE PARECE CORTADO E NECESITA APOIO TAMÉN . 



SI BAIXAS CARA AO SIL ADMIRARÁS UVAS TINTAS E BRANCAS

NOUTRAS ZONAS CORTAN AS ÁRBORES ,EIQUÍ CONSERVAR UNHA FIGUERIA É ARTE .

ENTRE APOIO E RAMA ATA AS TELAS DE ARAÑA SON ARTE

Los frutos de la higuera son diversos, distinguiéndose muchas variedades y distintas fructificaciones estacionales, designándose con términos como higos blancos, higos reina, higos negros y brevas. Fue una de las primeras plantas cultivadas por el hombre. Un artículo en la revista Science constataba el hallazgo de nueve higos fosilizados fechados alrededor de 9400-9200 a. C. en el poblado neolítico Gilgal I, en el Valle del Jordán. Debido a que las higueras son del tipo partenocarpico, constituyen una de las especies domesticadas. Este hallazgo antecede la domesticación del trigo, la cebada y las legumbres, por lo que puede ser el primer caso conocido de agricultura. A medida que la migración humana transportó el árbol fuera de su ámbito natural se han desarrollado o aparecido miles de cultivares, la mayoría sin nombre y durante miles de años ha constituido un importante cultivo alimenticio.

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