jueves, 10 de octubre de 2013

CHARLAS INFORMATIVA SOBRE O CASTIÑEIRO EN SAN CLODIO (RIBAS DO SIL)


A castaña é o froito seco máis rico en hidratos de carbono complexos e, en especial, en almidón. Ao contrario do que sucede coas avellanas e as noces, por exemplo, aporta poucas graxas e unha dose moderada de enerxía. En concreto, é tres veces menos calórica que a avellana ou a almendra (100 g de almendras aportan unhas 600 kcal fronte ás 196 kcal da mesma cantidade de castañas) e en canto á súa aporte de graxas, este non só é baixo (un 2% fronte ao 54% da almendra, por exemplo) senón que na súa maioría trátase de graxas poliinsaturadas, polo que é un froito seco que pode formar parte sen problemas da dieta de quen deben restrinxir as graxas. Así, malia que o seu consumo quedou relegado a un capricho ocasional e estacional, estamos fronte a unha fonte de enerxía tan válida como o arroz, as patacas ou o pan.





La castaña es el fruto seco más rico en hidratos de carbono complejos y, en especial, en almidón. Al contrario de lo que sucede con las avellanas y las nueces, por ejemplo, aporta pocas grasas y una dosis moderada de energía. En concreto, es tres veces menos calórica que la avellana o la almendra (100 g de almendras aportan unas 600 kcal frente a las 196 kcal de la misma cantidad de castañas) y en cuanto a su aporte de grasas, éste no sólo es bajo (un 2% frente al 54% de la almendra, por ejemplo) sino que en su mayoría se trata de grasas poliinsaturadas, por lo que es un fruto seco que puede formar parte sin problemas de la dieta de quienes deben restringir las grasas. Así, a pesar de que su consumo ha quedado relegado a un capricho ocasional y estacional,  estamos frente a una fuente de energía tan válida como el arroz, las patatas o el pan. 



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